Историята предопределя отношението към ваксините в Източна Европа. Ако разположи статистиката

...
Историята предопределя отношението към ваксините в Източна Европа. Ако разположи статистиката
Коментари Харесай

Заради ковид България отново е зад Желязната завеса

Историята предопределя отношението към имунизациите в Източна Европа. Ако разположи статистиката за имунизациите против Ковид-19 върху географската карта, човек напряко ще си каже, че Съветският съюз не е починал през 1991 година, се споделя в коментар на италианския вестник " Кориере каузи Сера ", представен от Дойче Веле.

В Русия броят на инфектираните и умрелите от пандемията е голям, а единствено 34% от хората там са имунизирани.

" Страната претърпява злополука, откакто и преди пандемията демографските индикатори към този момент се влошаваха. В някогашните руски републики числата не са изключително благонадеждни, само че ситуацията там вероятно е даже по-лошо. На територията на някогашния Варшавски контракт и на Съвет за икономическа взаимопомощ, в страните от тогавашната руска империя, някои от които сега даже членуват в Европейски Съюз или НАТО, следим сходни явления. Това важи най-много за Румъния (само 24,9% ваксинирани) и България (22%), които като част от Запада не са принудени да разчитат на съветската ваксина Спутник V.

Политолозите и социолозите така и така към този момент са уверени, че не става дума за качеството на имунизацията или за нейната резултатност. В тези елементи от света, където в миналото думата имаше Съюз на съветските социалистически републики, по исторически аргументи има доста повече съперници на имунизациите - деца и внуци на една руска, а преди този момент царистка просвета, където верноподаничеството беше наложително, само че в това време навсякъде се ширеше безусловно съмнение и неприязън към страната “, отбелязва италианското издание.

В анализ на Оливер Грим в австрийския " Ди Пресе ", озаглавен " Дезинформираните имунизационни лентяи от Източна Европа ", той цитира латвийската външна министърка Сандра Калниете с думите: „ Определено виждаме спусналата се посред Европа Ковид-завеса, която минава тъкмо там, където минаваше и Желязната завеса “. Австрийският вестник цитира и политоложката Катарина Клингова от Братислава, съгласно която в доста от тези страни няма съществени медии.

„ Много хора, които имат вяра в теориите на конспирацията, в действителност имат и възприятието, че техният глас не се брои за нищо “, споделя Клингова. 

Грим в детайли осведоми за мненията на разнообразни специалисти в европейската полемика към антиваксърството и търси отговор на въпроса за вероятните контрамерки: „ На политическо ниво обаче сега не виждам особени очаквания. Вероятно най-важното ще бъде Румъния, България, а и Чехия скоро да образуват съществени и постоянни нови държавни управления, “ установи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР